Nytt år – Nya tag !

Innan isen la sig så fick vi nästan alla lateralmärken på plats i den nya farleden. Ca 10 st återstår. Sedan återstår att se hur vinter behandlar de som idag är utsatta. Till våren tar vi nya tag och farleden skall vara farbar till sommaren 2011.

Den 2 december var jag och informerade i den nya leden på Melleruds båtklubbs årsmöte. Senare samma kväll var jag också i på Säffle båtklubbs årsmöte. Intresset för den nya leden är stort även utanför Åmåls kommun. Detta är mycket roligt tycker jag.

Aktiviteter som återstår i projektet är nu:

Inköp av nya bryggor till Svegön, Sandön samt till nya leden. Dessa köps i halvfabrikat och kommer att färdigställas av ideella och kommunala krafter. Finanseringen kommer från EU via ”Leader”.

Troligtvis kommer vi att även i år erbjuda feriepraktik i skärgården där ungdomar får möjlighet att praktisera som naturvårdare i naturreservatet ”Tösse Skärgård”. Åmåls kommun och m/s Vänervåg kommer att delfinansiera denna aktivitet genom att ställa upp med resurser i form av arbetskraft och materiel.

Fler mindre aktiviteter kommer att äga rum. Se projektplan. Har du idéer om hur dessa skall genomföras så får du gärna kontakta mig.

God fortsättning på det nya året!

Med Vänliga Hälsningar

Magnus Nilsson

0708 211347

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: