Mycket på gång innan midsommar…

Nya bryggor:

Bryggor i byggsats har beställts och anlänt till Djuphamnen. Bryggan på 18,5 meter som skall förlänga befintlig bryggan på Sandön har i ordningsställts av medlemmar ur ÅMS. Bryggan har transporterats ut till Sandön. Den kommer komma på plats inom en snar framtid. Mindre flytbryggor till Svegön väntar på att få en sista handpåläggning innan de är klara för transport. Ytterliggare en trä/betong-pontonbryggan finns i byggsats. Tanken är att denna skall placeras någon stans i den nya farleden. Position är ännu inte fastställd.

Nya farleden Limskären – Vingens hamn

De (troligtvis) sista sjömärkena är på plats. Imorgon (tisdag) kommer inmätning ske. Vi hoppas att detta faller väl ut och att handläggningen hos Transportstyrelsen går smidigt. Vi jobbar för att leden i framtiden kommer med i båtsportkortet över Vänern. Vi hoppas att kunna erbjuda något sjökortsliknande material redan denna sommar. Ni som använder er av laptop och Fugawi kommer att kunna ladda ned en textfil från hemsidan med alla koordinater på sjömärkena. Kanske går denna också att konvertera till andra format som passa t.ex. Seaclear, Garmin etc. Redan har många ”provat” leden och vittnat om att den är lätt att följa.

Sandön

ÅMS är på hugget och tänker ta sig an grillstäder vid bryggan samt torpet. Skyltning av vandringsleder planeras och grillplatsen vid bryggan skall få sig ett trädäck och en spång som gör platsen tillgänglig med rullstol och rullator. Dessutom finns planer på att renovera brunnen så att färskvatten kan erbjudas vid torpet.

Med Vänliga Hälsningar

Magnus Nilsson

0708211347

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: