Nästa steg….

Det pågår nu ett arbetet med att forma ett nytt projekt för att ta till vara den entusiasm och det driv som nu finns inom föreningsliv och näringsliv. I detta ingår eventuellt följande aktiviteter:

”Förbättra miljöhanteringen”: Byggnation av nya mulltoaletter.
”Betesdjur i skärgården”: Utreda och ev. förbereda för djurhållning i skärgården
”God resurshantering”: Utreda och om möjligt åtgärda och kostnadseffektivisera nya farleden samt nya bojar vid Sandön för att bättre utnyttja nya bryggan.
”Öka intäkterna” : Utredning och möten kring vilka dagens kostnader kopplade till ”skärgården” som kan sänkas och vilka tänkbara nya intäktsmöjligheter som finns. Här ingår också ”testkörning” av nya produkter.
”Unga i skärgården” : Prova arbetsformer för att återkommande kunna ta emot Sommarpraktikanter från egna kommunen samt volontärer från EU för skärgårdsarbete.
”Entrén från söder” : Restaurering av torpmiljö på Storön. Infocentral raststuga, frukt- och örtaträdgård, stengärdsgård, odlingsmarker, bryggförlängning.
”Yttre farleden”, Vingens hamn – Ustön” Utredning och eventuellt etablering av nya sjömärken mellan nya farleden och Tösse skärgård.
Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: