Protokoll möte 27/5

Tid 17 – sent

Närvarande:

Rikard Brax

Tommy Tveter

Kurt Bertelsen

Ingvar Sjöholm

Anders Hedin

Gunnar Bergman

Lena Hesselroth

Anders Hansson

Sten Nilsson

Magnus Nilsson

Mötet hölls på biblioteket i Åmål. Deltagarna var entusiastiska kring kommande aktiviteter. Projektplan och budget för SERÅ steg 3 gicks igenom och följdes av diskussion kring genomförande av aktiviteter.

Det står nu klart att det finns 60000 kr i projektet till mulltoaletter men att det inte finns mer medel hos kommunen. Det skall göra ett äskande på mer medel hos Teknik och fritidsförvaltningen. Tommy visade bildspel där kostnaderna sammanställs för byggnation av mulltoaletter. Detta kan användas då vi söker mer medel.

Frågan om att ta skapa praktikplatser för ungdomar, volontärer och arbetslösa diskuterades. Det stora problemet är att få finansiering till kostnader för handledare. Ingvar redogjorde för Ö-folkets arbete med att skapa praktikplatser på Storön för att renovera stugan.

Gällande gåva för drift och underhåll av leden så är ÅMS fortsatt positiva till att förvalta pengarna. SSÅV, Ö-folket och MBK deltar gärna i en referensgrupp. Referensgruppens uppgift blir att förvalta pengarna enligt önskemål från gåvogivaren. Magnus skriver ett utkast som preciserar gåvogivarens önskemål.

Följande sas om Eskader och invigning 15-16 juni: Annons kommer i PD inom snar framtid. Kostnaden belastar projektet. Detta är en insats för att skapa nya produkter. De ev. nya produkterna i detta är dels ett ev. återkommande evenemang av karaktär eskader/festival och dels en ny produkt för passagerarbåten m/s Vänervåg, båtresor mellan Åmål och Mellerud (Sunnanå hamn). Vuxenskolan kommer att göra ett nytt utskick till företag för att kolla intresset för att delta i minimässa. Melleruds båtklubb kommer att se till att grillarna är igång. Vid dålig väderlek kan vi vara i ”Magasinet”. Vånervåg kommer att ha turbadur ombord under resan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: