Kontakt

Projektägare: Åmåls kommun
Kontakt: stefan.jacobson(a)amal.se

Projektledare: Magnus Nilsson, magnil(a)telia.com, 0708 211 347

4 svar to “Kontakt”

 1. carl ewert berg Says:

  Hej

  Finns det någon enkel skiss/karta på leden från Köpmannebro Vingens hamn man kan titta på?
  Medl Melleruds båtklubb

  • skargardenamal Says:

   Hej! Vi arbetar med att få fram ett sjökort. På denna hemsida kan du hämta en fil går att öppna i Google earth. Det är idag det enda info som stämmer med avseende på antal prickar i leden. I Nordstedts bok om Vänern och Vättern finns också info om leden och en skiss men eftersom korrigeringar gjort så stämmer inte antalet prickar i skissen.

 2. Martin Haglund Says:

  Hej, vi gick leden idag med en segelbåt som sticker 1,9 m. Fantastiskt fin skärgård som man fick se tack vare leden! Vi gick söderifrån och följde alltså farledens huvudriktning. När vi skulle österut mot havet vid Trollön så fick vi gå över till ett sjökort från 2005. Vi fattade inte att farleden in mot Vingens hamn bytt huvudriktning till: Ut från hamnen. Vi gick därför på fel sida om de två första prickarna och var på väg upp på land vid två prickar till innan vi förstod att rött och grönt bytt plats! Vi klarade oss, men blev lite fundersamma. Kan ni inte informera om detta tydligare: Skicka med en enkel A4 vid sjökortsköp tex. Eniro.se visar fel huvudriktning idag 8/8 2013.
  Tack för den fina leden!

  • skargardenamal Says:

   Hej!
   Det är glädjande att ni hade en fin resa genom nya farleden. Tack för bra kritik. Som du nämner har farledsriktningen mellan Vingens hamn och Dalbosjön ändrats. Detta för att harmonisera med den nya farledens farledsriktning. Olyckligt är dock att det uppstår viss förvirring i dagsläget. Som du nämner så uppdateras inte digitala sjökort så snabbt. Meddelande har gått ut via ”underrättelse för sjöfart” men få båtägare prenumererar ju inte på denna skrift. Ditt förslag om att tillsammans med sjökort över nya leden informera om den ändrade farledsriktningen är bra. Sjöfartsverket driftar den gamla leden in till Vingens hamn och Åmåls kommun driftar den nya farleden Limskären-Vingens hamn. Vid tillfälle skall jag lyfta frågan med de båda. Med Vänliga Hälsningar Magnus Nilsson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: